Du är välkommen till min blogg

Nu i dagarna så är det dags att (åter) söka till författarutbildning eller det kreativa skrivandet, jag blir så att säga lite velig vet ju inte vilket som jag ska söka, bägge är på 30 högskolepoäng, bägge utbildningarna har ett roligt innehåll, jag har tidigare sökt på det kreativa skrivandet och kommit in men inte börjat, och då var innehållet helt annat än nu som den här högskolan har, kanske för att det är inom film och litteratur?  författarskolan har som bland annat som mål att bli klar med en bok under utbildningen, låter hur kul som helst, och att man ska utveckla sin förmåga och begåvning i sitt skrivande, coolt, sedan så läggs det till i texten så att man kommer ner lite på jorden att "många försöker men få är utvalda" mindre coolt, fast oj så realistiskt, på bägge utbildningarna så är det arbetsprov/skrivprov på en 7-10 sidor som ska skickas med ansökan, vilka bråda dagar de måste få för att läsa igenom allt som vi alla sökande skickar in?? OCH då är det viktigt att ha sin berättarröst, sin egen röst i sitt skrivande. Ens egen berättarröst ska synas igenom och det är för att förklara dimmorna i detta,--  mitt eget språk som jag har inom mig, och då våga lita på sitt eget språk, språket/berättarrösten består av mig! :) och mina erfarenheter av livet, att jag är kvinna, vad jag läst genom åren hur blir det om man bara läst Kalle Anka?? och min egen relation till språket sen är det ytterligare faktorer som ingår men de är mindre väsentliga.Allt detta skakas om och puff! så har jag mitt eget skrivande språk, mitt fingeravtryckCool något åh tänka på när jag ska skriva ihop mina skrivprov till dem. Fast sen är det en del författare som skriver så att språket ska bli osynligt?? inte stå i vägen för berättelsen?? men!!! hur ska de ha det, sedan ska jag tillägga att träning och åter träning gäller i skrivandet också, de berömda 10.000 timmarna gäller. minst!

Jag har blivit inbjuden till inspirations seminarium, om språkets svängar, en föreläsning av redaktör och radiopratare Lotten, kunde inte vara bättre, grejen är det att det är först i maj, och då är ansökan gjord redan sedan ett tag tillbaka, så jag har inte några gratis tips där inte  så att säga, utan det får bli enbart en inspiration till /för språket. 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R