Du är välkommen till min blogg

Jo, det har de 18 männen i den styrande kretsen, hör och häpna dessutom har de den yttersta tolkningsrätten i Bibelns frågor och över hur alla miljoner i hela världen, deras egna förkunnare hur deras levnadssätt ska se ut. Skrattretande är att det är ett självutnämnt ledarskap och med en oinskränkt makt.  Är det sunt?- Naturligtvis INTE!!!

Vad pratar jag om? Jag talar om sekten (religiösa) som min bror är med i och hur otroligt  enerverande det är att vara nära anhörig till en sektmedlem. Trots taggen så är saknaden stor, nu har den saknaden blivit en form av total insikt att jag förmodligen förlorat min bror till den manipulativa sekten för alltid. Han är "uppäten" av sektens regler och ideologi och jag känner mig bestulen av min bror. Sekten gav mig som anhörig en känsla av maktlöshet, sekten har fått min bror att ta avstånd och bredda klyftan till att vi är familjemedlemmar. Sekten är hans nya familj, där finns ju alla bröder och systrar, massa vänner och en fru också. Min vanmakt över att han är totalt felprogrammerad inne i hjärnans vindlingar. Sorgen över att han är invävd i ett starkt spindelväv, som består av att tänka på ett visst sätt, att inte tänka fritt, tankefriheten beskärs medvetet av de 18 männen och andra sektmedlemmar. Ni hör ju det finns roligare saker i livet än detta. Slarvigt uttryckt-hjärntvättad eller manipulerad. Tack och Lov!! helt "hjärntvättad" är han inte, vi fick vara med på bröllopet, de senaste åren fick jag besöka dem, även en dagstidning slinker med där. Mer är det inte. De upphörde att besöka mig när de var i Stockholm, mellan mobilsamtalen blev det år emellan. Jag skickade sms och jag ringde och kom bara fram till min svägerska, aldrig min bror? otroligt frustrerande, men jag antar att någon sektjeppe eller kanske till och med en mupp anser att jag tillhör för mycket världens människor en icke utvald person i deras skara och då i negativ bemärkelse. Hårt-Ja! Tragiskt-Ja! Sorgligt-Ja! Inte ens deras hund fick vi vara hundvakt åt när de är ute och reser, det är BARA sektmedlemmar som får göra det. Ibland kan jag bli så ilsken över allt sekten gör och har gjort inklusive min bror. De utesluter och stänger ut/ut i kylan ungefär som arbetskamraterna har gjort mina 6 veckor sedan jag skadade mig på jobbet, inte ett ljud från någon bara tystnad, däremot så speglar de sig i varann på de sociala medierna när det är födelsedagar, fester osv, det går bra, SÅÅÅ jag med mitt är inte alls aktuell i detta, finns visst ett namn för det Felprogrammering där också tror jag. Enl. prästen Hans-Erik Nylund i en av hans böcker skriver han hur man kan känna igen de manipulativa sekterna som finns i Sverige En manipulativ sekt uppfyller 3 av de 4 A:na och därmed kriterierna.

Aversion- kritik riktas mot dem som inte är sektmedlemmar ex anhöriga beskrivs som "dom andra" "ofrälsta" "dom utanför".

Alienation-sekten tar avstånd från samhället, alltså det mesta i samhället undviks, inkl kyrkor präster. Sekten försöker att radera ut ditt eget jag, och ersätta med ett annat jag (sektens) så att manipulation kan ske.

Aggrsion- i de egna leden får inte kritik förekomma och andra åsikter tolereras inte.

Absolut sanning- finns bara inom sekten that´s it!.

Visst det finns säkert många människor som mår bra i sekten, trots att de "dumpar" sina familjeanhöriga, de ersätter dem med att de får en plats i livet, får många vänner, har en stark gemenskap och en uppgift i livet. Dessutom--du är utvald, speciell- not bad!!! Sekten väljer alltid dig, många gånger i situationer där du är sårbar, som i krissituationer. Det är både sunkigt, riktigt lågt och läbbigt att manipulera människans identitet, deras jag för att få makt och kontroll över dessa människors tänkande och liv. De i sin tur är styrda för att utföra en sekts ideologi, som är baserad på förljugenhet., och ett konstigt förhållningssätt till livet.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R