Du är välkommen till min blogg

Blir man sjuk av att vara religiös? eller blir man religiös för att man är sjuk?, och då tänker jag bl a på alla dessa människor som dras in i de manipulativa sekterna? och de sekterna som är aktuella idag och dess jävliga dåd, de våldsbejakande extremisterna? Det rör sig om en liknande uppbyggnad/struktur i att rekrytera/värva människor inte helt och hållet lika men mycket likartat, och dess propaganda, som är att föra fram budskapen till dem som är mottagliga, för deras skruvade budskap. De mottagliga kan vara de personer som har en sårbarhet av olika slag, som känner ett utanförskap i livet, i samhället, bland människor, de kan vara fattiga, aldrig ha några pengar att göra saker för, de kan vara arbetslösa, inte ha några godkända betyg från grundskolan, ett missbruk, ensamhet, människor som har känslan av att sitta fast i skiten, det kan vara känslor av hopplöshet, eller ett sökande efter ett djupare livsinnehåll, eller svar på många existentiella frågor, för en del ett livsinnehåll som är lika med noll, de ser hur andra misslyckas, inte lyckas, inga förebilder som inspirerar inga goda miljöer. Det kan vara en del av sårbarheten. Sedan anser jag att många tampas också med psykisk ohälsa i allt detta. En missnöjesgrupp utan dess like. Att rekrytera är många gånger över de sociala medierna, men också i skolan, på gatan, föreningar och framförallt sker det i förorterna där det lämpar sig väl att rekrytera. Sedan sker den intensiva, suggestiva övertalningen/propagandan, alltså hjärntvätten börjar ,för visst är det en sketen hjärntvätt för att ledarna ska kunna utöva det som de vill ha. Pengar Makt Ondska Förödelse finns säkert mer men just nu kommer jag inte på mer, kanske du själv gör det när du läser min text. Och alltid finns fotfolket som ska utföra vad ledarna begär- varför det???? I sekterna så blir du som uppvaktad, du blir sedd, du blir bekräftad, du är någon, du får en uppgift, andra lyssnar på dig, du får vänskap, du intalas av att yttervärlden är ond det finns bara det goda inom sekten, dessutom så är världen på väg till undergång och det bästa finns i paradiset, bara för fotfolket, på vägen dit får du ett livsinnehåll naturligtvis inte för ledarna dom roar sig med annat  i det fördolda, allt för att kunna föra fram sektens budskap, som då blir nya värderingar, nytt trosinnehåll, ny ideologi, och övervägande vänder du din familj ryggen, du har ju ett nytt liv med dina nya bröder och systrar, not bad., fast i praktiken kostar det på känslomässigt om du inte är helt verklighetsfrånvänd förstås. All Mind Control ändrar din personlighet, du får en ny identitet, det visar man med att ta ett nytt namn. Ledarnas personlighet tilltalar de sårbara, de behärskar sitt ämne, de är duktiga på gruppdynamik, men också på att de har en stark utstrålning, mer åt det maniska hållet om du frågar mig.

Motkrafter till all den här skiten, att vara sektberoende, eller rättare sagt innan steget är taget, i det förebyggandet, är att konkurera ut det destruktiva, i sekttänkandet och helst  lära personer vikten av ett självständigt tänkande med att kunna ifrågasätta, kunna vara kritisk, ha ett fritt tänkande och att ha kunskap om de här ämnena.

Jag själv är nära anhörig till en sektmedlem, min bror, som tragiskt nog är fastvuxen i sekten och då i en av de manipulativa sekterna som finns i bl a Sverige. Ja de finns över hela världen-trist nog. Jag har som anhörig insett till fullo att vårt samhälle har inte mycket att erbjuda i form av stöd till oss som har en sektmedlem i familjen, ja inte i deras, men i våran om ni förstår hur jag menar. Dessutom så finns det inte så mycket kunskap om detta hos myndigheter eller vården. Nu ska det komma kunskapshus för dem som har/är anhörig, avhoppare och de som jobbar med frågorna (förhoppningsvis på det förebyggande planet) och då den våldsbejakande sektextremist rörelsen. Däremot så står det tomt i kunskap och erfarenhet med de manipulativa sekterna i samhället, insåg jag när jag ville ha stöd för detta, så vad gjorde jag då, Jo jag kontaktade NKA som står för Nationellt kompetenscentrum för anhöriga, och är en regeringsfinansierad verksamhet, som ska utveckla stöd till anhöriga, och mycket riktigt det finns nu ett bra stöd för vissa grupper av anhöriga, men INTE anhöriga till sektmedlemmar, så jag kontaktade en nisse där, och för att vara ett kompetenscentrum och kallas nationellt så var det inte mycke´ att hänga i julgran så att säga, med svaret jag fick - intressant fråga, ej inom, nisses kompetensområdet, så min(a) frågor hade gått vidare till verksamhetschefen på "bygget" och till en FOU -ledare, ja tror du att någon av dem svarat? nä- rätt slött av dem, de kanske inte vill visa sin okunskap, och jag förmodar att de har så mycke mer i lön än jag och då tycker jag att man ska göra rätt för den ofantliga och ofattbara lön de har, för det får jag göra med min "fattigdomslön" en parentes- fast det blir ju inte bättre av att bara blunda inför stora grupper anhörigas behov. Fast när det gäller mig så kommer jag kontakta fler aktörer, för jag anser att mina skattepengar kan komma mer till sin rätt av ett kompetenscentrum också för oss som har våra anhöriga intrasslade i manipulativa sekter. Jag ska vara med att utveckla framtidens anhörigstöd- jag har tagit NKA,s fina uttryck på fullaste allvar, fast nu ska inriktningen också gå till oss som har sektanslutna i manupulativa grupper, och ställer oss frågan - vad kan jag ytterligare göra åt det?

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R