Du är välkommen till min blogg

Enligt Royal canin så utgörs God hälsa från en god omvårdnad,, hos hund (djur) stämmer så otroligt bra, dessvärre så verkar inte alla de som har hund fatta det ett typiskt nada. Själv så har jag nyss lyssnat på radiolänken när vi vann och tittat på nätet av hennes fina porträtt/bild på en hund som hade en stor kombination av klokskap, närhet och hennes stabila vänskap som Izza 15,5 ÅR visade mig, bland annat. Hennes egenskaper utgör en stor tomhet och saknad efter min vovve., och att vara hundägare.

Att förstå sin hund och att vilja förstå sin hund gäller också eller hur? och att kunna läsa sin hund och att som hundägare ha kunskapen om att man känner sin hund och kan lita på sin hund som hundindivid ,men också i olika situationer som kan variera och miljöer. Målet är bland annat att ha ett väl samspel som bygger på en ömsesidig respekt innehållande kontakt, trygghet, följsamhet, lyhördhet. Att man som hundägare uppträder på ett sådant sätt att hunden ALLTID känner sig trygg och glad.  Ledarskapet bygger på ömsesidig respekt, hunden dras till precis som människan gör till BALANS genom att man som hundägare är en person som är och uppträder lugnt och balanserat får du en hund som gärna följer dig och VILL vara med sin ägare, och naturligtvis med träning utan mutor eller hot, utan du jobbar med dig själv, du och din hund har roligt tillsammans och vid träning utgå ifrån hundens utgångspukt, var den befinner sig, att man stödjer sin hund i ex arbete, träning och på fritiden och att hunden vet när den har gjort ett bra arbete så väntar en bra och rolig belöning, och då ska du ju gärna ha koll på -vad är en rolig och bra belöning för min hund, Att man kan som hundägare läsa sin hunds behov som också innefattar att få vara hund!  och då att vara nära sitt ursprung, som ett av många exempel- att en hund får spåra, under kontrollerade former,   att man som hundägare har koll på vad min hund behöver utifrån sina behov och även de generella naturligtvis och som leder till hundens fysiska och psykiska välbefinnande.

Några exempel av att inte kunna eller ta hänsyn till sin hunds behov, jag åkte hem T-bana häromdagen, och framför mig så sitter en kille som pratar med sin sambo eller vad hon var, en relation hade de, under sätet ligger hans tollare till hund, då verkar hunden koppla av och sover eller vid närmare fundering så kanske hunden var så slut? av olika skäl. I vilket fall som helst så blir jag lätt illamående över att höra dessa gränslösa mobilsamtal om svårigheter i relationen, hon verkade en bitch (ursäkta mig) och han torka tårar under samtalet, och var den som började känna sig dumpad och förödmjukade sig en del, allt sitter jag och hör och ser mot min vilja, visst jag hade kunnat flyttat på mig men orkade inte och vagnen var dessutom fullsatt. Men sen där någonstans och ägaren har gjort det tidigare, anser jag av att läsa hans hund, så glömmer han bort sin hund mer eller mindre och hastigt vid station drar upp hunden och ska av -hunden håller inte på att komma fram under sättet, hon är så yrvaken och dessutom så är hunden alldeles ledbruten, så stel i kroppen, går illa, rör sig illa. Och ägaren anpassar inte hundens behov utifrån situationen, går i en hastighet som inte är anpassad för en hund som verkar ha ont och är stel i sina leder. USCH säger jag milt sagt. Höll på att säga att din hund verkar inte må bra men ändrade mig. Har sagt till så många hundägare, en gång på en av mina viltspårkurser kom det en deltagare med sin hund som hade varit i slagsmål innan kursen och hade blivit biten vid ögat så det var både sår och blod och hunden mådde inte bra naturligtvis, så skulle ägaren promt gå kurstillfället med en skadad hund, nej nej!!! här ska inte någon hund gå ett kurstillfälle, däremot ska du till veterinären med hunden omedelbart, sa jag till honom, och fick ett surt ögonkast men det sket jag i, han fick telefonnr adress, m m, men hur kan man vara så funtad?? mer åt ett fördummande håll. Hunden hans var inte hans bästa vän, tyvärr.

En annan pratade jag med häromdan, dåligt väder var det, och efter ett tag så började det bli kallt när man står stilla, och hennes hund började frysa, visade det tydligt med sitt kroppspråk, och utan något värmande täcke hade hunden, som hon så väl behövde, för hon hade inte en sån päls så hon kunde vara utan täcke. Jag säger att nää nu får vi sluta prata för din hund ser ut att frysa- så kommer det "punchiga" svaret att Nej hon fryser inte hon är varm om magen- men man blir matt över hur en del resonerar med stor okunskap. Vad är det som gör att man inte vill sin hund väl i alla lägen??? Då behöver man inte ha hund, man kan ha leksakshundar ett mycket bättre alternativ.

En annan hundägare som också var från början deltagare på mina kurser, blev senare att vi åkte på många tävlingar tillsammans ute i landet men också i Norge, hennes hund formligen älskade både min hund och mig, så när vi var och tävlade och hyrde stuga för vårt boende, så ville alltid hennes hund sova hos oss. Och hennes matte blev sur som ättika, och tog snabbt in henne till sitt rum. Så hade inte jag reagerat, min hund hade fått sova där hos dem om det var ok för hundäg. och sedan hade jag jobbat stenhårt med att arbeta upp min egen kontakt, samspel, med min hund, så att min hund väljer mig nästa gång och att följsamheten satt som en smäck!!Cool

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R