Du är välkommen till min blogg

Det är ju en sanning med modifikation, men faktum är att sedan jag sist skrev till dig Cool så har dagarna förflutit i ett töcken :) nä kankse inte riktigt så.... men dagarna har försvunnit utan riktigt innehåll??? inte heller så vill jag beskriva det, dagarna har kommit och gått, en del utan innehåll och en del med, men så kan jag ju inte heller uttrycka det eller kan jag?? ahh nu gör jag det, efter min erfarenhet som försöksperson inom Scapis, så blev det en hel del dagar som jag inte har varit i form, för mycket strålning och jod kanske, vet inte :( men nu börjar jag åter komma i form någolunda, jag har en operation inom snar framtid som jag skulle vilja säga hägrar men det gör den inte, jag har skjutit upp operationen tre gånger så sista tillfället så fick jag höra att nu inför jul är vi snälla, men  nu får du inte skjuta upp operationen mer, för DÅ!! sttryker vi dig från listan- jaha??? så nu är det bara att komma mer i form för operationen, och kan man göra så med en patient??? hon var trött på mig med mina planeringar och annat som kommer ivägen för denna operation, och själv avskyr jag att jag är tvungen att genomgå operationen, har redan gjort en operation tidigare, förra året, en mer förberedande kan man säga, som egentligen inte skulle vara en förberedande utan det skulle vara en operation som återställde, men så blev det inte. 

När jag inte har jobbat, så har jag nu blivit utbildad instruktör i AOSP, instruktör i att utbilda  akut omhändertagande av självmordsbenägen person, jaa vad tycker jag om det? Bra att ha utbildningen och instruktörsbiten, det är rätt fritt att utbilda inom olika områden, det är riktigt bra tycker jag, funderar på att få kontakt och komma ut på ex gymnasiet och lära ut, eller på olika utbildningar, för budskapet och kunskapen är att det ska förmedlas ut så mycket som möjligt i samhället. Men! rätt irriterande att själva utbildningen fokuserar på i det mesta av matrialet till "blåljusen" brandmän och ambulans/polis, inte till vården, eller den vanlige privatpersonen, eller olika organisationer i samhället som står för mycket stöd till människan i olika situationer. Det här påtalade jag i utbildningen och i utvärderingen att Om det ska riktas till olika personer, instanser i samhället så ska det också vara delar av matrialet som filmer, bilder, diskussioner, exempel från verklighet, också ha utrymme för dessa grupper i utbildningen, hur gör grannen exempelvis vid ett akut omhändertagande när grannen möter en självmordsbenägen person??? mer av det, och då inte bara ringa polis utan  grannen är trygg och  har verktyg till att "prata in personen till professionell hjälp" de som kom till utbildningen, nu var vi 4 kvinnliga deltagare från olika instanser, och resten var ja-brandmän. som dominerade både grupp och matrial. Men som sagt bra kan bli mycket bättre,CoolDe skulle försöka att uppdatera det jag hade tyckt--DET återstår att se, eftersom mycket tyvärr styrs av pengar, kan inte någon som har ett överflöd av pengar lägga lite på detta?? att uppdatera matrialet??? för indirekt så kommer fördomar/myter om psyket att ändras, och kunskapen höjas till det bättre, om det ges en ordentlig chans, (genom nu utbildningar,helst då uppdaterad) att psyket tillhör-faktiskt-hör och häpna- människokroppen, likaväl som du, jag och faktiskt det gäller alla människor, även om någon kanske trodde något annat, så kan det drabba vem som helst, när påfrestningarna i livet är för tunga för just den personen,, sedan spelar andra faktorer in också, naturligtvis, för att nämna en, såsom att en person har andra psykiatriska sjukdomar och en annan person har inga psykiatriska sjukdomar men likväl kan personens själ/psyke bli sargat,du kan ha ont i kroppen och du kan ha ont i själen/psyket. Svårare är det inte Cool Allt hör ihop. :) 

 

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R