Du är välkommen till min blogg

Vet du att de finns? Känns förträffligt att de har blivit erkända som för närvarande sju intelligenser, sju olika typer av intelligens, den banbrytande teorin lanserades av pyssologen, nä vad säger jag, jag menar ju psykologen Howard Gardner. De indelade typerna är personlig intelligens, du är trygg i dig själv, har bra självförtroende, vet vad du kan och inte kan, ofta självsäkra, bra att motivera sig själva tyder på en HÖG! intelligens, Språklig intelligens är att personen är bra på att förklara och berätta, kan använda språkets nyanser som metaforer, bra på att minnas datum, namn, tyder på HÖG intelligens, Social intelligens de är väldigt empatiska, och har bra förmåga att sätta sig in i andra människors situation, bra på att motivera och inspirera andra det tyder på HÖG intelligens, Logisk intelligens är bland annat att ha en matematisk intelligens, att tänka logiskt och rationellt, bra på huvudräkning, kan systematisera och kategorisera mönster tyder på HÖG intelligens, Kroppslig intelligens styr hur fysiskt aktiva vi är, att ha god kontroll över sin kropp, ofta utomhus och gillar att röra på sig tyder på HÖG intelligens, Musikalisk intelligens bra på att höra mönster i ljud, komma ihåg och att kunna använda det i nya kompositioner, har rytmkänsla tyder på HÖG intelligens, sist men inte minst så finns den rumsliga intelligensen, att kunna se och visualisera världen för vår inre blick, bra lokalsinne, bra på att navigera, läsa diagram, tyder på HÖG intelligens. Det diskuteras om ytterligare två till intelligenser som är natur intelligensen -förmågan att hantera djur och den existentiella intelligensen, som visar att man är bra på att reflektera över stora filosofiska frågor som meningen med livet och döden. Det är riktigt coolt tycker jag, detta tänkande och att de har kommit fram till att det finns så många intelligenser, så med andra ord ju fler intelligensområden du har och är bra på ju smartare är du!!!. och duktigare.

Min toyboy, nä jag ska kanske inte säga så... han var ju en man som jag ville dela mitt liv med...så det så, då, MEN han sa ofta till mig att "Du ska visa ännu mer av din intelligens" det var ju nu i efterhand ett mycket fint råd, tycker jag och SANT FÖRSTÅS Cool om jag tittar på områdena som jag nämnt så är det många områden som jag är i strålande form i Cool.

Har alltid fått höra "åh va smart du är" eller smart!! sen kan du lägga till snabbtänktheten, i detta, och ibland så blir det konsekvenser i form av att i ett samtal  som jag är i hinner tänka snabbt och sedan säger jag vad jag anser om det och sedan är jag redan i nästa fas av tänkandet/nästa frågeställning eller vad man nu pratar om, med det resultatet att antingen så tror inte personen på en för att det går så snabbt eller så har personen förutfattade meningar och tror att jag fastnat på samma fråga som den andra personen??? va? då brukar jag få förklara att jag är redan på nästa fråga, det är samma när man kollar något på datorn ex. en text så hinner jag läsa den snabbare än den andra personen och då säger jag redan vad jag uppfattat men eftersom den andra personen inte har hunnit igenom texten så blir man misskrediterad på det viset men har du redan hunnit läsa ...allt??...?  Ja jag är en skumläsare har jag lust att svara men  men nu är jag det, det är därför bland annat jag kan läsa och uppfatta innehållet snabbt, men kanske inte alltid lämpligt att svara., och jag är inte en skumläsare hela tiden :) Däremot så sa en chef till mig, att hon bad om ursäkt för att hon inte var lika snabb som jag när vi pratade om olika saker. Rätt fantastiskt av både henne och att få ett sånt erkännande.

Jag pluggade på juristutbildningen för ett antal år sen, där de smarta går som vill förändra världen, jag gick på juristutbildningen fram till den dagen och dagarna förresten då jag somnade över lagboken DUNK!! sa det när mitt huvud föll ner i lagboken, uttråkad till döds av alla lagparagrafer och förarbeten som vi skulle läsa typ 8 timmar om dagen.

Än idag beundrar jag de som har orken att fullgöra utbildningen till examen, jag hade det inte och hoppade av juristutbildningen, den var som ett sövande kapitel i mitt liv., och medan jag drömde med huvudet i lagboken så tog drömmarna form i att göra något annat i livet., andra mål.Cool 

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R