Du är välkommen till min blogg

Nu när värmen börjar komma tillbaka igen, och alla dessa personer som har huvedet under armen, de agerar som de inte kan tänka, känna. Tyvärr, för att lämna sin hund i en bil nu när värmen är tillbaka är att utsätta sin vän för livsfara, dessutom så vill man nog inte sin vän sitt bästa eller hur? annars så skulle inte situationen uppkomma. Du har rätten/lagen på din sida att krossa rutan om du ser att hunden far illa inne i bilen, att läget är AKUT, med hunden och det är när hunden flämtar mycket, är stressad, och till och med medvetslös., då är det riktigt illa, Hunden är i nöd med fara för sitt liv, och du som privatperson har Enl Brottsbalken 24 kap 4 paragrafen rätt att slå sönder rutan och om nu inte någon av  bildörrarna är öppen, och få ut djuret/hunden så snabbt som möjligt. Nöd betyder enl lagparagrafen när liv,hälsa eller egendom är under hot/fara.

Men innan dess om det hinns, ring polisen 112 vid det akuta, annars 114 14 OCH fråga när de kan komma? skriv eller fota regnr, och situationen, ha gärna ett vittne också som kan intyga att hunden är i fara och börja agera när det är AKUT, för det blir det nabbt för en hund i en bil med värme, visst det gäller också åt det andra hållet också med kalla bilar, men nu håller jag mig till värmen, som du kanske vet eller? ibland är det som vissa hundägare inte har fattat vad en hund är och hur den  ska tas om hand på det bästa sätt. En hund kan INTE svettas på samma sätt som en människa, de blir lätt!!!! överhettade, även vid lägre temperaturer. det räcker inte med att veva ner rutan., som en del verkar inbilla sig. När personen/ägaren gör det smaklösa med att lämna hunden i en varm bil och ska uträtta ärenden.

Enl. Svenska Kennelklubben så ser det ut så här vid värme och hur snabbt temeraturen går upp i en bil och då också för den stackars hunden, som blir totalt utlämnad, att dö av överhettning om det vill sig illa.

Tid på dag     Temperatur/ute    Väder    Temperatur i bilen

 8.30                 14 grader          skugga          19 grader

 9.30                 18 grader           skugga         38 grader

10.30                 20 grader           blandat        47  grader

11.10                 20 grader             sol             57 grader

12.00                 23 grader             sol             62 grader

13.30                 22 grader             sol             85 grader

Ser du hur snabbt det ändrar sig i temperaturen, till något som inte ett djur/hundar som det för det mesta gäller ska utsättas för. 

Om nu dörrarna skulle vara låsta, så försöker du hitta ett spetsigt föremål för att lättast kunna slå sönder bilrutan, och försök att inte krossa rutan närmast hunden. Få ut hunden snabbt och om det finns möjlighet erbjud hunden vatten Om hunden orkar dricka själv, försök också med blöta handdukar eller dusch på trampdynor, pälsen, huvudet. Inte is för att kyla hunden, kan bli skador på hud. sedan raka vägen till djursjukhus eller veterinärmottagning.

Så lämna aldrig en hund i en bil för att uträtta patetiska ärenden, hur snabbt det än planeras att vara.

                 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R