Du är välkommen till min blogg

Jag har en jägarutbildning--nä men det har jag ju redan berättat och hur jag av alla människor hamnade på den utbildningen- Jag som är för! att rädda! liv! både djur och människor. Att jag började utbildningen är en ren och skär gåta :). Börjar bra, detta med att dela med mig av vad jag inte har skrivit om. Hmm låt mig fundera Cool.

Jag blev vald till klassens Lucia, när jag gick i nian,  (Många år sen) för att tävla vidare för att bli hela skolans Lucia, jag var glad och kände mig hedrad över att vara klassens representant för vidare tävling om skolans blivande Lucia--OCH vad tror du hände? Jo gubben som var vår klasslärare skulle lämna in bidraget på att jag var kandidat till Lucia. Ja vad gör en totalförvirrad man? han "bara" "sumpar" det?? så vår klass (jag) var inte med i tävlingen. Tyckte jag om den mannen som skulle representera en bra och god lärare--NÄÄEEE!! TVIIII!!!!.

Jag (är utb) har jobbat som mellanstadielärare i en problemklass där ingen lärare ville arbeta. Vi var två lärare som skulle dela på arbetet. Den andra läraren hoppade av efter 1,a terminen, jag fortsatte, men ville sen aldrig mer jobba i klassammanhang, men jag följde klassen och dess föräldrar. När jag slutade efter termin 6/6,e klass så fick jag en dikttavla som stack ut från allt det andra jag fick. Jag vet inte om dikten är tagen eller om det är eget författande men jag återger själva dikten för den är vacker och mycket sann. Familjen var från Argentina.

"Det finns inget vackrare yrke, inte heller något viktigare för landet än lärarens yrke. Åt honom anförtros det dyrbaraste vi har: Våra barn. Man kan aldrig tillräckligt många gånger säga hur mycket landets framtid beror på kvaliten hos dess lärare. Det är därför man först måste tillskriva dem den aktning som de förtjänar. Ett land som sänker halten på sina undervisare begår självmord". Så sant, sen kunde det ju ha stått "åt henne" i dikten, så utbildning är viktig och att alla som går igenom grundskolan ska kunna läsa och skriva inga analfabeter här inte, vet inte riktigt hur det går till när elever kommer igenom utan att varken kan läsa eller skriva??? 

Apropå utbildning sökt en pedagog kurs på 7,5 hp hos NCK där det går ut på att lära sig, att lära ut ,till socialtjänst, hälso-sjukvård, frivilligorganisationer och hör nu rättsväsendet!!! angående mäns våld mot kvinnor, blir jag antagen och klar då ska jag in i rättsväsendet och sprida kunskap om detta- för stofiltänkandet måste bort och ersättas med det relevanta och verklighetsbaserade tänket. Och blir jag inte antagen nu så söker jag tills jag blir antagen Cool för det här är något jag vill bidra med/till i vårt samhälle. Ja för att återgå till ytterligare något mer av det du inte visste om mig :)

Jag och min älskade vovve Bilbo (haft flera älskade vovvar Izza var ju en av dem också).  vi var under flera år bland de tre främsta/bästa i Sverige på viltspårtävlingar i goldensammanhang.

Jag har fyra olika hundinstruktör utbildningar-trodde det skulle räcka en del men ikke, tittar jag på andra så har en del mer, så ska jag vara uppdaterad och starta ex. kurser så måste jag förkovra mig mer. Ska nog göra det, tids nog. För det är ett roligt område, att lära ut  till både hundägare och hundar.

När jag kom in första gången på sjuksköterskeutbildningen så dog min pappa, jag ville inte plugga, eller det blev inte så lätt med koncentrationsförmågan, vid sorg, så jag började jobba istället, så gick det tio år och jag sökte in på ny sjuksköterskeutbildning, jag hade hunnit gå två månader så dog min mamma, och det blev stor sorg för mig men också ett märkligt sammanträffande, att bägge mina föräldrar dör när jag ska plugga till sjuksköterska, kanske därför jag aldrig blir klar med utbildningen, jag har förknippat den med mycket mörker, dessutom så hade jag till slut en enda termin kvar, så när jag då kom tillbaka till studierna så hade kursplanerna lagts om och jag var tvungen att läsa om, inte komplettera ämnen jag redan hade betyg i så resultatet blev en termin till som de plussade på. Ja så där är jag nu med två terminer kvar och inte riktigt känslan med för detta. Det finns ju så mycket annat kul och plugga, såsom inom allt skrivande :).

Jag har räddat två människoliv (privat) en genom HLR  ute på gatan, och en människa som inte ville leva just då, är jag då en vardagshjältinna Cool eller en skyddsängel :) bägge tilltalar mig.

Det mest häpnadsväckande är att jag fick streck i matte i nian, inget jag är stolt över, höll på att få dåndimpen när jag såg betyget efter många år igen men shiit, jag höll på att svimma, nä men det var inte kul, skälet till strecket var att jag och tjejkompisarna var aldrig på lektionerna vi hade annat för oss- så att säga, fast jag hade den smala lyckan att vi hade en rektor som brydde sig, så efter skolavslutningen så åkte jag in till rektorn och han hade ett allvarligt samtal med mig. Först var det en lång föreläsning av honom men sedan någonstans så började hans ord nå mig och jag började lyssna på honom, och ta till mig vad han sa, "att jag skulle ta min chans och börja på gymnasiet och plugga" och inte göra annat, så att det skulle gå bra för mig" och det ville jag, så kom sommaren och jag mognade till och började gymnasiet på hösten, och där så började jag plugga och efter det i alla utbildningar så har jag bara höga betyg, så jag har alltid varit "bortskämd" med att komma in på det mesta som jag vill testa, och dessutom så hämtade jag in och fick betyg i matten. Cool Så tack till dig rektor att du hade ett engagemang, för det gjorde att jag tog studierna på allvar.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R