Du är välkommen till min blogg

Naturligtvis, var det en man som körde på sin cykel som en "idiot", och plötsligt flyger han över sin egen cykel, singlar ut i luften och hamnar med en rejäl duns på grusvägen. Mitt framför mina ögon, jag är med i hela förloppet, så hans luftresa ser jag lite i slow motion. Ja alla dessa män på sina cyklar. Som tur för honom så slog han inte i huvudet, det var det jag kollade medan han flög ut över sin cykel, fast å andra sidan så hade han cykelhjälm men det hade inte jag, för jag var den gående på grusvägen, och jag med tur och snabba reflexer, så hann jag precis undan i hörnet/korsningen av grusvägen, där i hörnet där man ska svänga vänster, finns ingen uppsikt vad som väntar runt hörnet, till er cyklister, och de träliga mopedister, det kan vara ett barn, en lös hund, en gammal människa, och det var jag denna gång, fattar ni inte det??, ni tar inte den hänsynen!!! det är bara att säga det-ni skiter i det, så lite var det i all rätt, att mannen flög som en liten lovikavante ut i luften, både han och cykeln flög åt olika håll. Denna man som cyklist har tydligen ingen uppfattning om att en cykel är ett fordon, man har väjningsplikt med en cykel, ska man ut och cykla gäller både trafikregler och regler för cykeltrafik. Det är rätt enerverande att veta att hade jag inte hoppat undan, i rätt läge så hade cyklisten den tokiga med sitt omdöme skadat mig-och förmodligen allvarligt.

Nu när han hade landat på marken, så kunde jag ju inte bara gå iväg efter att ha gjort fingret, som var det minsta jag kände att jag hade lust med. Utan jag gick dit han hade landat med buller och bång och frågade -hur gick det?, du har inte brutit något? armar? ben?, jag fick ta frågan två gånger innan jag fick kontakt med honom.

-hörde du inte att jag ringde på ringklockan där borta? (innan han började svänga vänster, den snäva, och med en förbannat hög hastighet) -jag brukar göra det, så jag ska höras.

-Nä, om och när du ringde då var jag därborta, och hörde inte ditt pling. jag var för långt bort, för att höra sa jag till honom och la till

-Men, du,  hade alldeles för hög fart i den här kurvan!!!! 

-Jaa bromsarna tog inte. Men hjälp tänkte jag kör han i sådan fart utan att bromsarna är okej, han är ju mer än idiot han är en jubelidiot, som inte ska vara ute bland folk på en cykel.

-Men det var inte ditt fel. Men vad säger han?? det är klart att det inte var mitt fel, han börjar ju likna en byfåne i sitt sätt att resonera. Tänkte jag i mitt stilla sinne. 

Medans vi pratade hade han tagit sig upp, och var ordenligt slagen, men kunde gå hjälpligt, rättare sagt han linkade nu fram med sin cykel som jag hoppades hade pajat ordenligt, så han får laga den eller köpa en ny cykel där bromsarna fungerar, fast det är ingen garanti med en sån man på en cykel, fast jag önskar han fick sig en tankeställare, vad som kan hända när man inte har något omdöme inför vänstersvängar där det inte finns någon uppsikt runt hörnet. Den här gången hade jag tur som slapp cyklistmarodören, men nästa gång...? vem kan han skada då om han fortsätter i samma stil utan hänsyn eller omdöme???.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R