Du är välkommen till min blogg

Margareta, bara vara din" sjöng killen med full hals på Gotlandsbåten, på vägen hem till Stockholm/Nynäshamn, själv satt jag och småfnissade åt det, några säten bort från killarna i 30-35 årsåldern, som reste tillsammans med sina föräldrar, en av dem (2) hade också sin flickvän med. Jag var ju tvungen att lägga band på mig och inte skratta rakt ut, hade nog verkat en aning konstigt eftersom jag reste i eget sällskap, men jag uppskattade hans sång mer, som just hade tagit vid efter hysteriska ungars skrik - vet inte vad de gör med dessa föräldrars telningar, som bara skriker?? är  barnen så oharmoniska i kombination med oharmoniska föräldrar??, vet inte vad det är men jag är skittrött på att höra en del av dessa barn skrika som mistlurar och att dess föräldrar inte kan stoppa det. Jag har inte betalat för att bli störd av skrik och tårar i dess evighet, det tar liksom aldrig slut. Så jag tyckte det var rena "drömmen" att få höra sången av den ena killen, mot ungars skrik. Dessvärre tyckte inte hans föräldrar att han skulle fortsätta med sin sång utan tyckte han skulle skärpa sig, jag smålog igen, kunde inte undgå att höra dem, vad de sa till varandra, dessutom så påminde dem mig om människor jag känt i livet, som nu inte finns med mig längre.

När han som sjungit kommit på något annat efter han stävjat sin sång, så säger han att "jag ska bjuda blondinen i rött på ett glas rose´"

Så synd tänkte jag, det hade ju varit gott med ett glas rose, men insåg att blondinen var inte jag eftersom jag hade inte rött på mig utan mer neon orange, och tyckte det var lite småspännande att se vem det var, för det var en del blonda som åkte båt. 

Inget hände på den fronten, så tänkte jag att hans mod svalnat, det gladde mig att killarna hade en varm ton för sina föräldrar och flickvän, dessutom var de rappa i repliken med humor, som jag inte kunde låta bli att fnissa åt ibland.

Plötsligt så står killen som har flickvännen med sig, bredvid mig, där jag sitter på båten och har köpt med sig, rose, även till min "granne" som sitter bredvid mig, hon verkar ta illa upp, och vill inte alls bli bjuden, men jag tackar och tar emot vänligt men korrekt. Han säger att de bjuder eftersom jag var den enda som "flinade" och var vänligt inställd till dem när de höll på att väsnas lite. Jag tackade för god rose och han verkade bli glad över att jag tackade artigt inte flörtigt, för då kan det bli lite fel där. Han som kom med vinet var han med flickvännen, inte han som sjöng och skulle bjuda blondinen i rött på rose. Vet inte riktigt vad som hände där emellan dessa bröder. Men jag uppskattade gesten, tack killar.

Ja på väg hem från Gotland, det blev en vecka istället för tre, lite skillnad där i tid. Utan att gå in på skälen till det, så blev konsekvenserna för mig att jag har köpta båtbiljetter för 2000 kr som jag inte kan omboka, för jag köpte inte såna biljetter, jag var helt övertygad om att allt skulle flyta på, ibland så bör jag ha mer i garantier, det tar jag med mig av detta. Det som inte känns bra är att en väninna ska komma och hälsa på i nästa vecka till Visby och tack vare att jag blev satt i klaveret så blir hon det också, det känns inte alls bra, jag håller på att mobilisera mitt mod för samtalet med henne, jättetråkigt. Ön är fin men jag är mer förtjust i Skagen, när jag kom till Visby, så var det sista dagen på Stockholmsveckan visade det sig sen, men min reaktion var mer åt chock hållet, det vimlade av ungdomar och unga vuxna, och massa "pappas söner" som använder deras pengar till att festa, och jag tänkte var har jag hamnat någonstans?? vart har allt det fina om Gotland tagit vägen som jag har hört??. Verkar så förankrat hos en del vuxna män också, och då mer åt hållet att objektifiera kvinnorna, så när jag gick förbi dessa två män, så säger den ena högt till den andra- hon är snygg men liiiiiite för kraftig, när jag hörde hur jag kommenterades om mitt yttre/utseende, så höll jag på att släppa mitt bagage och gå fram och nita till mannen med en rak höger, det här var en man i medelåldern med ölmage, ingen Tarzan så att säga, men i sin kvinnosyn/människosyn så anser han och bibehåller för att inte säga att han bidrar till en unken kvinnosyn som behöver förändras till det bättre, där vi görs till objekt, så det hade varit rätt skönt att visa att kvinnan var livs levande och handlingskraftig, nu är jag inte den personen som anser att det ska lösas med handgemäng, men intressant att pröva :) nää, däremot så nästa gång jag hör något mer i den stilen så kommer jag ta upp en verbal dikussion med vederbörande. 

Jag hann med att träffa en hundkompis sedan tidigare som har flyttat till Gotland, jag blev väldigt berörd av att se henne, hennes tidigare sjukdom har slitit på henne, både psykiskt och fysiskt, och hon har någonstans tappat hoppet, men ändå inte, svårt att förklara. Ta tillvara på ditt liv, och gör det mesta som går att göra, med passion-alltså det som gör dig glad och engagerad och gör det, ta hand om dig.

Jag hann också med ett besök på Visbys lasarett, där vi pratade om jobb nästa sommar, men för att kunna jobba där så måste man kunna visa upp att man har ett boende, är marigt och dyrt sedan måste jag isf. få ledigt av min arbetsgivare också, så det är egentligen mycket som ska klaffa innan, och då kanske jag kommit på andra ideer. Cool

Ja så har jag fått mer av lurendrejeri mejl, av någon/några som inte kan riktigt sätta ihop svenska meningar, som med andra ord har svenska som sitt u-språk nää som sitt 2,a språk heter det-så här kan de mejla--Telia, Re faktura Hallå, vi har upptäckt att du har betalat din faktura 2g på samma tid.

Men det är ju riktigt taskig svenska, sen hade jag fått från en bank enl puckona- Bäste kund vi märkte ogiltiga - JAG blir så djävla trött på dessa ynkliga människor. Sen är det någon annan som ska smöra med "everyonesinlovewithyou.com trommelo.com tdp photographer.net, de där tror jag inte heller ett skit på. Vet inte vad det gäller för jag öppnar inte mejlen :)

Däremot något som är riktigt roligt är att min lyrikbok Svantunga som kan laddas ner som pdf gratis på skonlitteratur.com det är skönlitteratur och kriminalromaner, nu är väl egentligen inte min lyrikbok skönlitterär eller jo kanske förresten, men kul!!! är det. Så du som inte vill lägga ut pengar på min lyrikbok som också finns att låna på Tranströmerbibblan, kan nu ladda ner som e-bok gratis där på webbadressen, eller så kan du klicka på länken som kommer upp, om du googlar mitt namn om detta. Måste få ihop snygga visitkort som gäller min bok och att jag bloggar i liten skala :) och /är skribent som kan användas varför inte på Bokmässan, få se om jag kommer dit, planen är väl det men mina planeringar brukar i regel ändras på olika sätt.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R