Du är välkommen till min blogg

När du åker med Gotlandsbåtarna och du det spelar ingen roll med vilket bolag det är, bilen kan inte bli stulen där på sjön, däremot så besparar du ett mindre helvete för djuren som dessa djurägare har placerat där på bildäck. Visst är det en häst så är det lite svårt och ha med hästen upp i djursalongen, däremot så finns många hundar kvar bak i bilen, på bildäcket, de tas inte med upp i djursalongen, det är bara ett fåtal hundar som åker med ägaren i djursalongen, under båtfärden, och djuren nere på bildäcket tvingas utstå larmkaoset, hög bullernivå, starka ljud, instängd på en yta som förhoppningsvis i vanliga fall är trygg, men nu blir hunden som det oftast handlar om, utsatt för att bli instängd på en yta med tjutande, blinkande billarm, utan möjlighet att komma därifrån. Det är oerhört stressande för hundar, dessutom så hör de mycket bättre än människan så det blir ytterligare en belastning för djuret. Dessutom så tar inte djurägaren sitt ansvar att se till sitt djur, under resan, utan tragiskt nog efter att en hund dog på en resa så har Länsstyrelsen och Destination Gotland men också Gotlansdsbåten i samförstånd kommit fram till att  utropa i högtalaren när djurägarna ska kolla till sina djur??? det är bra att bolagen tar sitt ansvar MEN dessa taskiga djurägare???? glömmer man bara bort sitt djur för stundens ja vaddå? för att man åker båt?? då skiter man i djuret där nere på bildäcket. 

Genom båtens vibrationer och krängningar så aktiveras billarmen, och det är inte en bil utan 40-50 billarm, hur vill och kan man utsätta sitt djur för det???.

Jag hoppas att fler bilägare med djur tänker med sitt huvud och stänger av sitt billarm och är det en nyare bil så titta i instruktionsboken ang detta. För det är för djävligt att utsätta djuren för något så ofantligt onödigt, men som blir ett helvete för djuren.

Infolapp både när man köper biljett och vid incheckningen skulle komma med om att stänga av billarmet för djurens skull vid båtresorna. Fast å andra sidan är det en sund djurägare så tänker personen på vikten av att stänga av billarmet, för det är en handling som visar på en omtanke för sitt djur. Men också dem som inte har något djur med sig utan som tror att bilen kan bli stulen där på havet, dom inbillningstrogna dom ska också ta sitt ansvar och stänga av sitt billarm, en enkel åtgärd för att djur som inte valt att behöva sitta där på bildäcket ska få förhoppningsvis lite lugn och ro istället för ett stort stressmoment. Tycker också att Länsstyrelsen skulle göra kontroller av djurtransporterna på de flesta resor, så det inte förekommer mer av detta trista.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R