Du är välkommen till min blogg

min granne, hon som sitter i mörkret, och inte unnar sig något (enl en annan granne :)), ska flytta... hon har köpt en bostadesrätt i ett Centrum för 2,9 miljoner. Otroligt! att leva som en udda person samtidigt som hon är rik. Jag blev alldeles paff när hon berättade för mig, att hon köpt en lägenhet. Min hundkompis var också ett exempel på detta, nu ska man  inte egentligen ha någon förutfattad mening om hur utseendet ser ut, men just detta att klä ner sig -se ut som ett original och samtidigt betala med guldkortet., som hon gjorde, mer än vad jag gjorde. Visst ska man ha ett öppet sinne men det är en aning marigt att förbi se det yttre intrycket, för ofta så säger det något, det kan signalera hur man mår? hur man känner sig? eller vad man nu vill förmedla ut till andra. Att jag är fattig kanske, det verkar vara ett säkert kort, för en del, samtidigt som många klär upp sig istället, för att visa att de har gott ställt eller vad de nu vill förmedla, det är ju en hel "vetenskap" med det.  

Nästa häpnad är över Bokmässans inställning till yttrandefriheten, som de visar på ett skumt sätt, ett mer av att ta ställning för en totaliär åsiktskontroll. De vill ju inte ha med vissa med andra åsikter, som inte stämmer med en del andras synsätt, mer åt hållet värdegrund??? men det har ju inte med yttrandefriheten att göra? dessutom så firas tryckfrihetsförordningen 250 år i år och det är/varit kampen för det fria ordet, hur resonerar man då?? när tidningen Nya tider inte får vara med där på Bokmässan, det verkar som de vill göra som många i landet Lagom att man pratar inte om det?? eller diskuterar? vad har de fått det ifrån, rätt skruvat att tysta ner istället för att diskutera. Och att yttrandefriheten är en del av Sveriges demokrati, det märks inte i detta sammanhang. Ungefär lika skruvat som att det finns ett parti som är framröstat i fria val och i en demokrati, som Sveriges 3,e största men portas lite överallt av de andra politiker som anser att de bedriver ordentlig demokrati- skumt tillvägagångssätt hur man hanterar demokrati och yttrandefriheten. Jag hade tänkt att åka till Bokmässan i år, men jag står över, jag gillar inte det skenheliga tillvägagångssätt. Inget för mig. 

Däremot så ska jag tror jag åka på blogg mingel, jag har biljett dit men jag får se hur det kommer att bli då, övervägande brukar det för det mesta inte bli som jag tänkt mig det hela. Min stora häpnad var också över att jag fått släktrötter, helt otroligt, en som håller på med släktforskning tog fram på min pappas sida, det som också var fantastiskt var att en i min släkt hade sammanställt rätt mycket ner till 1600-talet, tagit flera år sa hon som hjälpte till att få fram uppgifterna- va flera år??? tyckte jag, de där raderna, :) jag förstår ju att det tar tid eftersom man måste ju kolla i olika källor så att det stämmer och ändå stämde inte allt, kanske de inte hittat eller vad det nu kan vara för skäl, men det stämde med att de släktforskat flera år för jag har också kollat nu när det finns digitalt och sett att de har hållt på med dessa sidor i flera år, jag blir glatt överraskad, härligt att få så mycket information om sin ena släkt, som jag inte haft tidigare, känt mig rätt rotlös, nu hade jag lite tur som får allt serverat -otroligt bra!!!, nu är det min mammas släkt men vet inte hur man gör eftersom den är utomläns - jag menar utomlands Cool funderar på att ta kontakt med dem som gjort denna gedigna släktforskning och tacka, samtidigt åh säga att vi är släkt, coolt det skulle vara. Sen vill jag komplettera det som de inte fått fram i släktforskningen.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R