Du är välkommen till min blogg

Så pratade jag med djurskyddspolisen. Jag har tidigare haft kontakt med djurskyddspolisen angående en hund som var bunden på ett lastbilsflak. Jag gillade bemötandet som jag fick av den polisen, dessutom så är det mycket bra att det finns en djurskyddsgrupp inom polisen som värnar djur och har ett samarbete med Länsstyrelsen. Djurskyddspolisen utför handräckningar genom beslut av Länsstyrelsen.

Djurskyddspolisen omhändertar djur enl djurskyddslagen på uppdrag av Länsstyrelsen men polisen kan också själva göra omedelbara omhändertagande enligt djurskyddslagen, och naturligtvis är det polisen som utreder brott mot djur och utreder brott mot lagen av tillsyn över hundar och katter.

Tack! och lov! att de finns, och jobbar för djuren. När det gäller hundar så ökar antalet vanvårdade hundar, det är riktigt bedrövligt. Hundarna behöver människans stöd, människor som arbetar FÖR djuren och inte EMOT. För att återgå till mitt samtal med djurskyddspolisen, så har det visat sig att som hälso och sjukvårdspersonal så har vi sekretess som gör att det blir svårare för oss att rädda liv, genom att göra en anmälan när djur far illa-skruvat!! så säg!!! likaså de som arbetar inom kommunen ex. hemtjänst har sekretess, fast där verkar inte alla ha "sina hästar hemma" för de kan bara stänga ytterdörren och gå därifrån fast de ser att djur far illa. På Fb sidan polisen Stockholm-djurskydd så skriver de om djur som har svultit ijhäl både hund och katt. 

Det är ju något galet eller för att säga mycket galet, helt enkelt uttryckt -inte klokt !! när vuxna människor som ska arbeta med oftast gamla människor, eller människor med funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och som personal inte vill se ett djurs lidande-hur är man då funtad? och ska arbeta med människor,människor som är ägare till de djur som lider. 

Hur kan man stänga ytterdörren och gå därifrån utan att ingripa?? för djurets väl? Ett djur som är helt utlämnat till människan. Hur kan samvetet stillas?? om personen har något vill säga?? Att gå hem och veta att en katt eller hund  svälter ihjäl-den dör utan hjälpinsats, hur kan man gå hem och ha fredagsmys med ex. sina barn?? Hur f-n kan man ha det?! och då blir nästa fundering vad för ungar blir det av dem??

Vi som sjukvårdspersonal kan inte bryta sekretessen än så länge, Det här är ett stort aber!!! och problem när människor blir inlagda på sjukhus spelar ingen roll om det är somatiskt eller psykiatriskt- men de överger sina djur-hund-katt för flera dygn.

Akut sjuk kan alla bli och då hoppas jag att man som djurägare har skrivit ett kontaktkort som går att ladda ner på Länsstyrelsens webb, där det står vem som kan kontaktas för att ta hand om djuret. Men de som sätter det här i system, eller inte fattar att de har ett ansvar-att djuret ska må bra och är en levande varelse, även när ägaren blir inlagd på sjukhus.

Det är galet fel att två regeringar inte tagit ställning och skyndat på ny djurskyddslag just med ändring i sekretesslagen för personal, så det kan anmälas officiellt när vi vet att ex. en hund är övergiven och ägaren är på sjukhus. Från 2011 i 5 år har två regeringar velat och inte brytt sig nämnvärt om detta. I 5 år har detta nya lagförslag utretts och snurrat runt mellan olika remissinstanser och fortfarande ingen ny djurskyddslag där förändringen i sekretessen är inskriven vid misskötsel av djur. Snacka om slöa politiker som inte tar sina uppdrag med ansvar. Jag trodde att i Sverige så är riksdagen folkets främsta företrädare, rimmar rätt illa med allt som sker i samhället. Tidigast nästa år kommer en ny djurskyddslag--Hur många djur ska fara illa och svälta ihjäl i Landet Lagom?? Fast enl gällande djurskyddslag så är det ett brott att överge sitt/na djur och personen blir en förövare. Och djuret kan omhändertas. Det här förstår dom som är sunda i knopp och själ, men tyvärr så är inte alla sunda i knopp och själ och det måste till fler som kan agera för djurens liv när det är i fara. Som personal finns det alltid olika vägar att agera om det föreligger fara för ett djurs liv., ex. möjligheten att anmäla anonymt till Länsstyrelsen. Glöm inte det!!! Respektera och Rädda liv.

Naturligtvis handlar det också om civilkurage hos personal att våga agera, så att djuret kan omhändertas och få det bra under ex. sjukhustiden eller från ägaren, för en ägare som överger sin hund eller katt på detta sätt är en ägare som inte ska ha djur. 

Tack till alla er!!!! som arbetar för djurens väl, ni har min djupaste eloge av respekt och beundran Cool

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R