Du är välkommen till min blogg

Att ta händelser med en klackspark beror alldeles på vad det är., och just nu är det inget för mig. Min renovering som börjar kännas som ett stort aber!!!, som jag sagt tidigare allt kom av sig, både från målarfirman och även för mig. Jag har ångrat denna renovering, tro mig., samtidigt så var jag intresserad av hur en beställning bara kan så att säga gå upp i rök??.

Dessutom så har det sedan tre veckor tillbaka i tid, i princip varje dag inklusive helger varit ett jävla liv från grannens lägenhet, mina spekulationer har varit allt från nyinflyttad (som de är) med ett naturligt knacknings och borrningsljud i typ någon vecka. Ljuden slutade aldrigsom i normala fall när man flyttar in utan ljuden började eskalera, och likaså min uppfattning av ljuden, min uppfattning av allt oljud kunde liknas vid att nu håller de på att riva lägenheten, och vad f-n gör dom i badrummet?? med tanke på att det verkade som det var slag på rören, lät det som, något som inte borde göras med tanke på att badrummen är helkaklade med rör :) och det är gjort stambyte sedan tidigare. Våra badrum gränsar till varandra, och tänk om det är en vattenskada?? så jag började bli lätt "svettig" över detta. Jag visste sedan tidigare granne att det fanns mögel i den lägenheten, eftersom hon visade mig det innan hennes flytt. Men skulle en mögelsanering i lägenheten göras så borde väl vi övriga få en information om det??. Sedan kom den fruktansvärda stanken av mögellukt in i min lägenhet, i både hall och badrum i två dagars tid det var vidrigt!! jag fick både ont i knoppen och slemhinnorna i halsen blev svullna- I mitt hem!. mina fönster var vidöppna för vädring hela dagarna med det resultatet att lägenheten blev utkyld. Där började jag bli påtagligt arg över detta. På tisdagen var mitt tålamod definitivt slut och jag kontaktade bostadsföretaget, dels om min renovering som fortfarande inte var gjord förutom köksluckorna, vad hade hänt med min beställning?? nu ville jag också ändra i beställningen för att riktigt röra runt i detta.

Jo då visar det sig att bostadsföretaget har haft en ny upphandling och har nu en annan firma, så den firman som skulle göra min renovering, har så mycket att göra för de ska avsluta samarbetet/avtalet med bostadsföretaget, så det har blivit stora förseningar, jamen alltså, det är ju inte sant.

Då kommer de ungefär till jul tänkte jag, kul när jag gjorde beställningen i somras för att få tiden när dom skulle komma att passa min planering, som bara sket sig helt otroligt. Jag ger två veckor till sedan vill jag ha en ny beställning och den gamla får makuleras.

Men du jag kan kontakta firman och "skynda på dem" sa kvinnan på bostadsföretaget.

Oj blir det några dagar innan jul funderade jag vidare. Okej gör så, så får vi se vad som händer. Det tog en dag så ringer en "gladlynt" målare om att han ska komma.

Woooowwww! att allt ska ske två varv istället för ett varv, det är häpnadsväckande, så nu ändrade jag igen min planering av renoveringen, men nu med målaren.

Sedan tog jag upp om allt oljud och mögellukten, och att det lät som golv, väggar rivs upp och allt detta bankande i rör. Jag undrade om det var arbeten på gång i lägenheten av ett professionell t företag eller om det var grannen som hade blivit galen- vad vet jag.

Kvinnan kollade i sin dator, men nejdå inget saneringsarbete i den lägenheten., bara ett parkettgolv byte. Men jag stod på mig angående allt av unken mögellukt, allt oljud utan dess like och varför banka i rören i badrummen??.

-Jag vill att du skriver in det jag har sag till dig, sa jag så att det dokumenteras.

Ja säger hon, jag ber bostadsförvaltaren kontakta dig

Nej, inte intresserad av  någon förvaltares prat, tänkte jag, medans mina tankar gick tillbaka till förra förvaltaren som inte gjorde ett skit när golvläggaren som var hos mig slet upp en meter lång reva i tapeten.

Nej sa jag det behöver han inte, det viktiga är att du dokumenterar det jag sagt.

Två timmar senare ringer bostadsförvaltaren och säger att grannen har en vattenskada att ett helt golv var täckt/fyllt med vatten-???? och ingen information till oss grannar?? nä det gör väl inget att vi drar både långa och korta andetag av rutten mögellukt full av bakterier och som förmodligen kan sprida sig och att vi människor blir sjuk av mögel, ett svinn verkar ju inte spela så stor roll nu i detta läge. Hur kunde jag tro något sådant dumt att man ger information om en mögelsanering till övriga grannar,?? för min del liknar det ju något för miljöförvaltningen eventuellt. Mina frågor om detta och om det kunde sprida sig eller att jag får en vattenskada, så var allt nekande svar av bostadsförvaltaren, och ve den mannen om det skulle bli något annat för min del. I vilket fall som helst så har oljuden lugnat ner sig alltid något.

Och NU gäller det att lyfta blicken till sånt som inspirerar i livet istället. Fick en tramsig brosch som det stod "jag inspirerar" av företaget/näringslivet där jag skulle gå ut som föreläsare i högstadiet och gymnasiet och inspirera ungdomar att läsa till vårdyrken, att föreläsa om vården och arbetsuppgifter. Säkert mycket roligt, men en stor hake, det ska göras på volentär basis, och det tycker jag är urdåligt med tanke på hur mycket pengar som rör sig inom näringslivet, så de skulle kunna lätt ge lön per föreläsning och inte utnyttja människor, ungefär som att vara livegen, fast under snyggare former. Jag frågade då jag var där för ett första möte, hur mycket folk gick ut och föreläste lite olika sa hon, men jag ändrade min fråga då till -vad är de minsta och vad är de mesta. Svaret blev att det minsta var en person som gick ut en gång per år och föreläste i skolorna- Jag blir på glatt humör när jag tänker på det svaret. Jag själv la ner detta med att föreläsa i skolor utan att få betalt för det.

Usch nej, nu till lite roligare i livet, ska på ett event i dagarna, kommer just nu inte på vad eventet skulle handla om Cool men det gör inget, nåt är det ju, det är ungefär som han som mejlade mig från bloggminglet, jag var inte där tyvärr, men han mejlade och hade noll koll om vi hade träffats och pratat där på minglet, han var en som driver en sajt med återbäring av pengar och resor, vet inte riktigt vad det egentligen är, låter lite suspekt att få pengar tillbaka, ja alltså inte i växel utan på annat sätt??, och ville att jag skulle länka hit och dit, men än så länge är det ikke! har biljetter till Så ska det låta inspelningar. Ser fram emot vår champagneprovning som ska göras., och ska försöka komma med på Joe Labero show och Brian Adams när han uppträder Cool så se där lite kul i livet, emellan mögel och oljud och målare som inte är på plats.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R