Du är välkommen till min blogg

Vi har ett samhälle som utnyttjas av de som har inställningen, en attityd till att vid olika brott, så är det i princip riskfritt, lagar med låga straffsatser, många gånger för att juristerna/domstolarna använder en mesighet, kanske inte vågar använda sig av de högre straffsatserna-vilken tur att jag inte är bland dem, eftersom jag läste på juristutbildningen och tänkte bli advokat men ändå, tycker de verkar vara ett gäng anmärkningsvärda människor, tråkigt nog, verkar de inte ha någon vidare koll på, hur ser verkligheten ut? för de som utsätts, verkar det inte finnas någon rättssäkerhet och juristerna dömer för det mesta till förövarens bästa, där är det väl en aning fel uppfattning av att tolka lagen -eller är det så att vi har så taskiga, okompetenta lagar och framförallt uråldriga, de är inte uppdaterade till hur livet/verkligheten i det svenska samhället ser ut., och vidare till dem med en taskig attityd, de har så gott som knappt någon upptäcktsrisk OCH Sverige är nu ett land nu med låg uppklaring av brott - rättssäkerheten svajar otroligt mycket, demokratin ja vad är det om nu alla dessa skjutningar ska kunna fortsätta??? och våra beslutsfattare inte verka kunna göra något åt det på ett effektivt sätt för att vända denna destruktiva sida av det mörker och det psykiska måendet hos dessa personer som gör dem till hatiska, omdömeslösa, lättkränkta konstiga sunkiga män, för visst är det så att det är män, det är ju bara och titta sig omkring och av det som vi läser i tidningar, jag hoppas att journalisterna skriver övervägande objektivt, fast å andra sidan så verkar inte det göras alltid tyvärr. 

 Jag tycker också att har nu Sverige som skulle vara så ofantligt verklighetsfrämmande att ta emot och fortfarande tar emot alla dessa människor från Afghanistan, Syrien, och en del andra länder, jamen då måste det till mer av kompetens av Regering, Riksdag, Myndigheter och Kommunerna, i att hantera dessa människor, för grejen är ju den att det är vi vanliga medborgarna som får ta stora konsekvenser av ert i sin tur rätt omdömeslösa åtgärder, man kan inte bara ta in massa människor och tro i någon slags enfald att det kommer att ordna sig typ att den luft vi andas blir bra för dem också???, människor som kommer (en del) från krig, eller har konflikter med sig från hemlandet och fortsätter med dem här i Sverige, många med psykisk sjukdom/psykiska störningar, många med drogproblem eller får när de kommer hit till förorterna, många med en föråldrad kvinnosyn, många med en konstig människosyn, många med ett förakt för Sveriges lands polis och ordningsvakter. (och nu pratar jag om dessa grupper som begår brott m m, och inte om alla människor som fungerar i vårt svenska samhälle som också kommer från de länder jag skriver om) Hur hade ni tänkt?? ni politiker som slår sig för bröstet av att det ser ju bra ut inför utlandet, att ha tagit emot så många människor och fortf. tar emot, sen att många inte fungerar som schyssta "hela" människor med en respekt inför Landet Sverige och dess människor, det skit samma, eller?? och åter igen blir konsekvensen att vi vanliga medborgare får ta konsekvenserna. Dessutom hur ska alla komma i jobb? utbildning? och att slippa gå på bidrag, fast å andra sidan igen, har de ingen utbildning, och fortsätter med sitt liv som de kommer ifrån, så händer ingenting, mer än fler barn, som föds in i utanförskap. och börjar/fortsätter med kriminalitet.

Det har blivit att rättsväsendet och polis skyddar inte medborgarna i Sverige, det är ju något galet fel att ramarna, stommen av demokratin inte fungerar, varför?? det fungerar så mycket bättre bara i våra grannländer. Vad är det som är så förfärligt fel i vårt land, när det gäller det så viktiga rättssystemet.?? Vi har ju konstiga lagar, inte relevanta, eller ska jag säga inte helt friska,ex, det är bedrövligt att människor som kommer från de här länderna som man säger de ensamkommande, Marocko, Afghanistan, Syrien ska kunna ljuga om sin ålder? de har ju lärt sig att säga att allt under 15 år är bara bra att vara, för då klarar man sig undan de brott man gör, dom som gör det, (jag hoppas verkligen att det finns av dessa grupper med ensamkommande som klarar sig bra här i Sverige och bidrar på ett sunt sätt till det svenska samhället) eller kan lättare få uppehållstillstånd, fast det gör inget att personen är 30 år OCH då har vi lagar att vi inte får göra utredning på dem som säger nej, utan det är bara om personen vill medverka och naturligtvis har ju alla dessa personer inga id-handlingar så polisen måste släppa dem, jag som samhällsmedborgare jag skäms över sånt här, att vi har ett rättssystem som inte fungerar i Sverige, och hur känner sig polisen över att behöva släppa dem? det måste ju skapa en tröstlöshet i deras arbete.

Mer konstiga lagar och dess utövning, de som har begått grova brott i Sverige och är dömda till utvisning efter avtjänat straff blir kvar i Sverige- okej? egentligen- behöver vi lagar? eller?? det verkar ju inte så, av dess politiker, regeringar och riksdag. eller, alla dessa läskiga pedofiler som är ute på nätet, (och verklighet) jamen vad är detta och polisen inte har resurser till att utreda det, och dessutom går ju lagen om barnövergrepp under allmänt åtal??? allmänordning?? ehh, vad pysslar och hur mår dessa människor som stiftar lagar?

Nu som medborgare så antar jag att vår militär är väl på samma nivå som polisens sätt att utreda brott?? jag hoppas verkligen att jag har fel.OCH att de folkvalda ska kunna vända allt till det rätta, det som står för bland annat demokrati och rättssäkerhet för de svenska samhällsmedborgarna. och även inom IT-säkerheten fast det är väl mer som ett skämt att önska sig det.

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R