Du är välkommen till min blogg

Jaa, eh det här är min brorsdotters uttryck, visst måste ju hålla med till en del, själv är hon byggnadsingenjör OCH tjänar extremt mycket mer än vad jag tjänar, hon jobbar med döda ting och jag jobbar med människor som är levande, ja ibland näst intill, Men det är ju något som är sjukt stört, att vi som jobbar i sjukvården och närmast patienterna har sämst betalt?? kanske just därför? för att vi jobbar närmast patienterna?? är sjukt trött på alla uttal om att lärare och sjuksköterskorna ska ha mer betalt, nu har de faktiskt bra med lön, de som behöver ett stort uppsving i lön är vi som är undersköterskor och/eller mentalskötare, för hur skulle vården klara sig utan oss??. När en kollega berättade från en annan avdelning vad hon skulle få i lönepåökt så skrattade jag så jag nästan grät men också i en slags förtvivlan, så synsättet har inte förändrats ett dugg, hon hade räknat ut att i påökt skulle hon få 1,33 kr per dag.... per dag... alltså ungefär 400 kr i påökt för en månad. 1,33 kr. Ja är det konstigt att många inte vill arbeta i vården?? nää inte alls men alla vill ha bra vård när man blir sjuk, så där någonstans måste mycket ändras, så vad gör regering, riksdag, facket åt det?? inte mycke,´ så att säga, nä, de har fastnat på allt gnäll från lärare och sjuksköterskorna, som nu lyfter hur bra löner som helst, om och när de flyttar på sig till nya arbetsställen och/eller jobbar via bemanningsfirmor, vet själv vilken skillnad på lön, det är när jag jobbade extra via bemanningsfirma som uska, och då är jag uska, talar vi om sjuksköterskor så är det så mycke mer i skillnad, i lön. Och detta ofantliga gnällandet från lärarkåren, om att de inte har lön för sina arbetsuppgifter, det är gnäll, riktigta gnällspikar, när jag jobbade som lärare för flera år sen så, hade jag en bra lön redan då, och var ledig alla lov+sommarlov. Det är så många yrkesgrupper som börjar bli giriga och ska och vill ha mer. Jag kanske ska fundera ett varv till och läsa in mina två terminer som jag har kvar till sjuksköterska, så jag blir lite rik och får upp lönen till en anständighet, och inte som nu, det liknar mer på kaffepenga nivå. 

Work for it!! jaa för min del brukar det Inte bli som jag planerar, jag gillar att planera men det skiter sig för det mesta, så nu tror jag att jag ska mer strunta i mina planeringar Cool Ett ex. av många planeringar, jag hade kommit in på utbildarkursen i mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, ja vad tror ni hände- jag gjorde illa mig i foten, skit, skit skit, så jag hamnade i högläge med foten i närmare fjorton dar, så jag kom aldrig iväg till kursen, f-n också, nu är jag bättre i foten, men har missat platsen, för det är total närvaro, så det är inte så att man får behålla platsen av det här skälet utan jag får söka om IGEN. Dessutom var det också den misslyckade lägenhetvisningen, som hamnade där också-ett krockande utan dess like!!

Jag kanske ka mer börja förverkliga drömmar :)

Så att jag indirekt förändrar min livsstil och uppfyller delmål och mål. Att göra drömmar till verklighet.

Läste ett bra tillvägagångssätt som inte är hur krångligt som helst. Man börjar med att göra en mind map ( googla om du inte vet vad det är) med sitt namn i mitten, sedan grenar utifrån namnet med vad man önskar förändra och inom grenarna arbete, studier, boende, familj, relationer, fritidsaktiviteter.

Sedan så ska drömmarna/förändringarna rangordnas till att förändringen blir verklighet.

Välj med omsorg- det ska ju självklart vara det du mår bra av.

Efterforskning på drömmarna, alltså att ta reda på så mycket info som möjligt till att förverkliga drömmen. Därefter tar man kontakt med någon ansvarig för just min dröm. Sedan tas beslut på - vart, när och hur. Inte sååå svårt eller hur?? Plötsligt så har drömmen blivit till verklighet, kronan på ett verk, njut och ha roligt. just det!! Så ska det göras, inte så som jag gör med mina misslyckade planeringar. Fast åh andra sidan så lär jag mig mycket av det också, som jag har nytta av i andra sammanhang Cool

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R