Du är välkommen till min blogg

"Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet. Var dag är en nåd dig given från himlen, besinna det"

Själv har jag ingen aning vilken psalm versen är från, MEN det är en vacker text med innehåll, jag läste den på en kenneluppfödares hemsida. 

Att var dag är en sällsam gåva, så är det många dagar men kanske inte varje dag, en del dagar kan ju vara riktigt sunkiga. En som ansåg att dagarna inte hade innehåll, eller var meningsfulla, att leva, det var min fina vän men också i ett tidigare skede av vår kontakt/relation min fd pojkvän. Han dog idag för 9 år sen. Mina tankar har/är redan hos honom, livet är trist många gånger, och då i den meningen att det är skittråkigt att de människor som jag/vi stått nära inte finns längre, det är tomhet med saknad, som man måste fylla i livet för att det inte ska bli allt för tråkigt så att man själv blir urless på det. Att kunna ha ett förhållningssätt, till död, saknad, tomheten som blir efter människor och djur som levt. M in fina vän som avslutade sitt liv idag för nio år sedan, gör att jag fortfarande funderar på frågor som aldrig får svar, han själv tror jag fick frid om inte annat så hoppas jag det, efter 20 år som han orkade leva efter att hans tvillingbror tagit livet av sig, jag tror men vet faktiskt inte när han gav upp till livet. Det är svårt, att veta att jag, nådde inte honom tillräckligt för att han skulle välja livet. Samtidigt så tror jag att han, psykiskt led väldigt av att han var enäggstvilling, och  han i sin tur inte kunde rädda sin bror.Dessutom hade han en stor saknad och sorg efter sin tvilling, det vet jag för vi hade otaliga samtal om det. Sorgen tog aldrig slut, han hittade inte nya sätt att förhålla sig till sorgen och jag tror också att han bearbetade sorgen alldeles för lite. Sorg är hårt, arbetsamt och mödosamt arbete. Jag tror att han inte orkade tragiskt nog. Jag saknar dig. Ett förhållningssätt för mig,är/var bland annat att kunna hantera hans död, är/var att jag jobbade på tidigare Självmordsupplysningen, nu självmordslinjen som volontär, dessutom så utb. jag mig till AOSP-instruktör. Och jag skriver/bloggar om det, anser att självmord ska inte tystas ner, inte psykisk ohälsa heller, utan man måste kunna prata om det. Genom tystnad så sviker du, den som har självmordstankar/planer. Men jag får inte min fina vän tillbaka däremot så hjälper jag andra människor till att välja livet, att motivera dem till att inse att livet är viktigt., i det stora hela iaf.----Kunde ju vara bättre mellan varven. Så att säga. :)

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R