Du är välkommen till min blogg

Ja, en del av det goda livet, jag och en väninna, var på Rosevin provning i lördags, dessutom var det en födelsedagspresent till mig från den goda väninnan :) Jag tycker att många av rosevinerna är goda som finns, precis som många med mig. 

Han som höll i vinprovningen, var kunnig och hade bestämt att det var sex olika sorters rose, vi skulle ha vinprovning på och tilltugg till det som var lite olika ostar och kex. Förutom att det var gott att dricka så fick man ju lära sig lite mer om det som jag inte visste redan :) Nä jag visste faktiskt inte att man ska köpa rosevinet som är året innan, alltså nu är det år -17 och då köper man rosevinet för året -16 för att få det krispiga och godaste rosevinet, men det stämmer inte riktigt med att många tycker ex. rosevinet är d matteus det heter? som står stadigt på hyllorna i bolaget, där tycker nog en del något annat :)

Vi fick först kolla på färgen på rosevinet, och det är ju en hel vetenskap, men kul, att det är sååå många färger på rosevin, sedan var det utseendet på vinet som att det var klart, matt, oklart :) jo jo.

När vi hade gått igenom det så kom stora doftförmågan, hur luktade det och vad luktade det, det var helt klart några som kunde dofta jordgubb, apelsin, bärig eller örtig, till och med ett smultron kom med, jaa vad kände jag för doft?? kan ju säga att de dofterna kände inte jag, som ex. smultron och definitivt inga jordgubbar, konstigt, kände nog mer fruktaromer på rosevinerna. Sedan var det dags att smaka på vinet, och där delas ju vinet in i torr, halvtorr lätt, frisk, syrlig, frisk, halvsöt, söt- ja ack ja alla dessa indelningar, jag gillar inga söta roseviner eller vita viner som är söta,  bara de halvtorra och torra vinerna med frisk fräsch smak. Intressant var det också att på vissa roseviner så ändrades smaken efter olika tilltugg, att kanske tänka på vilka kombinationer som förstärker vad i smak så att säga :) Sen är det helhetsintrycket men han hoppade lite över det med gruppen, undra varför?? vi fick rösta istället på bästa rosevinet som vi hade smakat på under rosevinprovningen, en av sex roseviner som vi hade provsmakat på, skulle väljas, lustigt nog så valde vi lika i gruppen, eller rättare sagt ungefär halva gruppen med två fler valde det som vi tyckte var det bästa rosevinet för den rosevinprovningen. Lärorikt var det och mycket gott också. Tack för det goda i livet Cool 

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R