Du är välkommen till min blogg

Jag blir glad och en aaaning förvånad, när jag såg statistiken på just texterna, så börjar det närma sig 1 800/månad, för mig är det väldigt imponerande, sååå många som vill och återkommer till min sida för att läsa mina texter.  Det glädjer mig verkligen, samma med min hundblogg hundbloggareywonneviklund.se den är ju fortf. ny och vissa sidor är fortf. under uppdatering men ändå, många som hittat dit, jag har bl a lagt  in mina tidigare webb publicerade Morrr artiklar utom en som kommer snart, jättekul att se statestiken för den är uppdelad på de olika ämnesområdena, som då inte syns på framsidan, där är räknaren på besöken, ja du förstår...orkar inte förklara mer av det. 

Det har gått lite tid, sedan jag sist skrev, jag söker meningen med mitt liv :) därav tid som gått, äh jag har nog haft mer av idetorka, kanske inte riktigt det heller, för att skriva är bland det bästa jag vet, men jag har också mer och mer kommit fram till att hundar gör livet mer roligt och livet mer innehållsrikt, funderingarna har kommit och gått angående detta, det här vet jag sedan tidigare eftersom jag varit hundägare i så många år och även utbildat mig inom hund OCH  dessutom startat en hundblogg. Men går jag tillbaka i tiden, som jag har gjort väldigt mycket den senaste tiden, för att hitta viktiga ingredienser vad mitt liv ska innehålla, och vad jag tycker är roligt och trivs med, så har jag gått tillbaka i tanken för att komma på vad det är, för det blev en omkullkastning åter igen sen tidigare, och som jag nu försöker komma ifatt och även resa mig upp i. 

Jag har alltid velat arbeta med djur, men det har inte riktigt blivit det, men det funderar jag mer och mer på, och nu menar jag inte att ha hundkurser för det har jag haft och kommer säkert att ha lite senare också, utan det är i annan form, att arbeta med hunden, det är väldigt givande, gjorde det med både Izza och Bilbo, mer sånt, men då måste jag ha en ny vovve och det har det inte blivit än... Sedan har jag gått tillbaka ända till jag var barn och uppväxten vad jag har gillat att göra, jag var väldigt aktiv som barn ADHD kanske näää jag skojar, och gillade att vara ute mycket, speciellt i snön/vintrarna. 

Det har jag försökt tagit fäste på, och tittat på vad jag skulle kunna göra utifrån det?? skitsvårt, guide naturguider eller upplevelseguide, men det är ju långa utbildningar och sedan så ska man ha 1-2 års dokumenterad utevistelse :) så det är alldeles för krångligt tror jag. Jaha sedan har jag inte kommit fram till så mycket mer :)

Jag vet att jag har ett stort hjälpbeteende och samhällsengagemang, arbetar ju inom sjukvården, är långa perioder volontär, skriver om olika frågor i samhället, dessutom utbildad inom mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Förresten jag började ytterligare en kurs i "att utbilda om mäns våld mot kvinnor" den kursen går ut på att man ska utbilda personal inom olika yrkesområden, ja jag hann gå två dagar och sedan vad händer?? jo då ska de göra stamspolning i min lägenhet precis den dagen som nästa kurstillfälle är OCH man får inte vara borta någon dag för då blir man inte godkänd och inte får man ändra på dagen som stamspolningen ska vara för då stannar firman hela arbetet, snacka om att vara dramatisk, fast det vill jag ju inte vara orsaken till att ett arbete stannar av, förmodligen så skulle jag väl bli erättningsskyldig också, det är ju lättast så att säga, att sätta dit de små. Så i vanlig ordning så skiter det sig, det har gått troll i den utbildningen, förra gången gjorde jag illa foten så jag kunde inte gå, alltså på kursen, däremot så går min andra utbildning bra. Jag har sökt till nästa termin mer av att utveckla mitt skrivande men på distans, eller att de är på 1-2 gånger i veckan inte några fem dagar i veckan här inte, vem orkar med sånt?? jo de unga stackarna...:)

Jo förresten en grej till som jag kommit på att jag vill, och det är att bo vid/nära naturen i stor skala, men då på deltid, annars så får jag förmodligen lappsjuka. 

Jag läste något bra och ta fasta på bland alla dess floskler som finns med det mesta, har man ett hjälpbeteende som är lite mer än det sk normala, fast å andra sidan så behövs ju alla eldsjälar, så en del får man ta med en nypa salt kan ju inte svälja allt eller hur. Ja ett hjälpbeteende, då är det viktigt att ta ned beteende till att man är på ungefär 50 % för andra människor, sedan de andra 50% ska gå till en själv och inge prat om egoism för det handlar inte om det. Utan de 50 % som riktas på en själv eller ens egen uppmärksamhet är till fritidsintressen och motion hör och häpna men kan det stämma?? måste man motionera mitt i allting?? 

Åter igen att hitta mening i livet, så är det frågor som man kan ställa sig själv för att komma närmare det som är viktigt i livet och nu är det inte bara barn partner och hund utan det är större än så.

Det som känns glädjande inom aktiviteter hobbies människor, djur

Det som jag gillade att göra förut (det har jag tagit fasta på) som jag inte gör nu

Aktiviteter som gör att tiden bara flyger iväg, alltså du är så närvarande i det du gör

Det som får dig att må bra

Vad är du särskilt bra på

Finns det någon/a som inspirerar. Apropå det att inspirera, jag tycker det skulle vara "kuligt" att bli headhuntad i ex. mitt skrivande, så någon bör rappa på, men skämt åsido, nä fast egentligen tycker jag att jag skulle bli headhuntad i mitt skrivande :)

Men det närmaste jag blivit i att bli headhuntad är när jag jobbade extra på en bemanningsfirma och företaget Transfer.nu sökte föreläsare som skulle inspirera elever på högstadiet och gymnasiet om olika yrken. Så jag var en tillsammans med två till som blev rekommenderad till det av bemanningsfirman och sedan blev det kontakt mellan mig och Transfer, har skrivit om det sen tidigare, men kom och tänka på det igen, jag var också på mötet med dem. Och visst var det smickrande att bli uttagen av så många anställda, fast grejen är/var ju den att allt skulle vila på volontär basis OCH med denna undermåliga lön som är så kunde jag inte stå och inspirera till yrket tyvärr hade gärna gjort det om lönerna inte hade varit under normala löner i vårt samhälle, för det är en nog så viktig faktor, den ligger på c:a 31.000 har jag läst, det normala, OCH det är jag rätt långt ifrån. Jag betalar mer i fackavgift nästan 4000/år än vad jag får i löneförhöjning som är under ett tusen  hur kan det gå till så?? vad gör facket med mina medlemspengar?? jobbar dom inte på att löneutveklingen ska höjas och det snarast?? och lönerna?? vet ju att det är en politisk fråga men visst har dessa politiker glömt oss som är så viktiga i sjukvården. Fick via facket en medlemstidning där det var med inbjudan till Kvalitets Mässan som är för offentlig sektor i Göteborg, väldigt massa bra föreläsningar och seminarium verkar det vara, som är i tre dagar i november men VEM skulle betala avgiften dessa dagar?? och vilka kan gå på detta, förmodligen inte dom som skulle vara där, för alla dessa tre hela dagarna skulle det kosta 8 400 två dagar 6 900 och en dag 4 200  ja inte skulle min arbetsgivare betala det för mig, tycker som förslag att det skulle ingå i ens fackavgift så det blir lite valuta åtminstone ett år, eller varför inte att alla dessa politiker kunde väl skänka till vårdpersonalen/omvårdnadspersonal av sina fantasilöner, så de kom iväg på dessa inspirerande dagar. Då hade det gjorts lite konkret nytta och inspiration.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R