Du är välkommen till min blogg

Mig hela månaden, en jul utan fröjd, undra när den kommer igen?? Julen är en tid i gemenskap och omtanke men mina senaste års jular har inte blivit som jag tänkt mig i livet inte heller mitt liv, har inte blivit som jag trott, visst livets- mina erfarenheter har nog gjort mig till den jag är idag. 

Nu har jag tröttnat att vänta på ev. inbjudningar som ibland kommer och ve och fasa när de inte kommer. Då känner du dig som ett ufo, och reflekterar över hur allt kommer sig. Sedan har jag försökt hitta strategier men det är rätt svårt inför jul i Sverige, det mesta handlar om familjers jular, fast verkligheten ser så olika ut många gånger, så många olika världar. Tänker på den nya ensamheten som börjat visa sig i vårt samhälle. På de som är hemlösa efter ett långt arbetsliv i Sverige, för att deras pension blev för liten, det är ju så man ryser att dessa levnadsöden finns. En skam för Sverige och framförallt så är det en sjusärdeles skam för politikerna, som inte åtgärdar detta. Vi betalar skatt för att vårt samhälle bland annat ska fungera väl.

Men nu har jag kommit fram till något som känns bra att göra, över julen- jag får fortsätta att göra min resa i det goda och ljusa. Jag har anmält mig till volontär jobb i Jul i gemenskap där flera olika organisationer står bakom bland annat Frälsningsarmen, Statsmissionen m fler. Nu anmälde jag mig så sent, såg att det började redan i oktober, men här är det jour volontär, få se om det blir aktuellt i år, annars så kommer jag söka till nästa år helt klart., i oktober. Det är en kombination av nyfikenhet och att göra gott plus att hitta en strategi för att överleva min egen jul. 

Så vad har hänt mer i livet och i reflektioner, jo jag har återhämtat mig från en vedervärdig hosta, jag trodde ett tag det var kikhosta, jag tappade rösten, allt svullnade upp i luftvägarna, jobbigt med andningen när det svullnar upp, hostade i flera veckor, hostade ibland så jag spydde, hostar lite fortf., gick till ÖHN läkaren och trodde jag skulle få hjälp mot/för den enerverande hostan, men se det hon gjorde var att ta prover via näsan och halsen för att se om det var kikhosta (den finns kvar i Sverige och vuxna kan få den) fast man är vaccinerad. Sedan skulle hon kolla mina stämband eftersom jag varit så hes, så med bedövning i näsa och hals gjorde hon det. Det verkade vara det viktigaste?? När jag tog upp frågan om både hostdämpande och något i pencillinform så blev det blankt nej iaf. för pencillin, jag anser att det blir ibland i absurdum detta med pencillinfrågan.,

-men jag behöver något hostdämpande så min kropp får vila ( och grannarna :) )

-ja jag kan skriva ut hostmedicin, fast egentligen så gör den inte så mycket nytta säger hon

- ???? hon skrev ut hostmedicin som kostade 250 spänn och inte gjorde ett skit nytta.

- men har du inte något hostdämpande att skriva ut? inget svar om det

- det är kodeinet som är det hostdämpande sa hon men hon skrev inte ut något annat som det finns av.

-Så jag kan köpa något receptfritt på apoteket med kodein i som kan hjälpa mig sa jag, tänkte att hon skulle fatta piken men ikke den struntade hon i.

Och jag fick ingen hjälp, känns rätt frustrerande, när jag hade kunnat fått mer hjälp, anser jag, så nästa gång om det blir så här då kommer jag barrikera akuten. Det har hänt några gånger tidigare att det har svullnat upp i halsen och jag har blivit inlagd på ÖHN avdelning en påskhelg var det, allt blev akut jag gick iväg på fest och var superförkyld, tur att några var nyktra och kunde köra in mig till akuten, festen var ute i buschen någonstans. Har också hänt en gång när jag var utomlands, där verkar läkarna veta mer och är snabba på att ge medicin, fick två hästsprutor intra muskulärt, förmodligen var det adrenalin i den ena sprutan men i den ena vet inte vad han gav, men jag överlevde :) och kunde börja andas inom någon minut efter sprutorna. Så kan det gå och vara.

Ja och eftersom allt varit så långdraget så kunde jag inte komma med på en som jag tyckte verkade väldigt roligt seminarium om film, reklam m m via en personlig inbjudan från Cinemantrix,Monelius så det är ju bara att hålla tummarna att det händer igen, alltså inbjudan. Cool

Sedan av en händelse så såg jag att Boktugg.se via google undrade över mig som författare till Svantunga, att de ville att jag skulle höra av mig till dem- så det gjorde jag Boktugg.se är en nyhetssajt som har startats av fyra journalister, om det stämmer :) allt är ju inte sant där ute på nätet, men jag hörde av mig och berättade om mig och mitt lilla författande som säkert blir mer och att jag var bloggare x 2 trodde det skulle räcka men så var det inte utan jag fick en länk med alldeles för mycket data om mig som jag inte har någon lust att lämna ut. Så blev det med den informationen och mitt författarskap, nu kanske jag skulle göra det, så jag lyser lite där med min lyrikbok tycker några, men jag tror inte det, gillar inte när man ska lämna ut för mycket om sin person, som jag också anser inte har med mitt tidigare ihop plitande av boken. Dessutom kan ju sidan vara fejk....tänk på det du.

Nu till er alla tvåbenta och fyrbenta, om jag inte hinner blogga innan jul igen, Jag önskar er en God Jul med mycket lugn och ro Cool goda tankar goda gärningar.

 

 

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R