Du är välkommen till min blogg

Ett Gott Nytt 2019 till dig som läsare här hos mig, vet ju inte om du också läser min hundblogg, men om du inte gör det så vill jag iaf. uppdatera från min hundblogg om nyår och alla dessa satans nyårsraketer. Du kanske har en kompis som har hund, katt häst eller någon i släkten som har det, eller i andra sammanhang så kan du förmedla vad jag skriver. Med en önskan om ett nyår som är fritt från fyrverkeripjäser/raketer hos privat personer, för sorgligt nog så har det ju visat sig gång på gång, varje nyårsafton och även veckor innan och efter nyår, att det missbrukas på ett sätt som inte går att försvara, och utförs av dem som har noll empati för djur ochmänniskor. 

Människor skadas, djur skadas, byggnader och människors hem skadas eller brinner upp, miljön förorenas, hundar dör av chock och stress, raketer skjuts mot blåljuspersonal och andra förbipasserande. Och allt detta får ske i fredstid i Sverige, utan några större konsekvenser?? helt otroligt.Hur tror du att hundägaren mår som får sin hund traumatiserad? eller som dör av stress? förorsakat av fyrverkeri?? hur tror du att människan mår psykiskt som får sitt hem nerbränt av fyrverkeripjäs? Hur kan det få fortsätta?? fast vi som är engagerade och det är många, skriver på olika protest listor att skiten ska stoppas, men det blir inte så mycket resultat av det, var är politikerna?? var är myndigheterna??, var är Sveriges fyrverkeribransch??, och var är MSB?? (myndigheten för samhällsskydd) var är dom?? som kan ta besluten och göra åtgärder åt det. Det ska utredas in absurdum i Sverige, och sedan blir det ingen åtgärd, det är åtgärderna som är de viktiga. Inte bara tomma ord och ingen förmåga till att det blir förändring.

I Norge har raketerna varit borta i 10 års tid. 10 års tid. Och här i Sverige, ja som hundägare så vet ni/du.

I Sverige som hundägare får man "fly fältet" för att kunna skydda sin,a hund,ar, naturligtvis ska det inte vara så, dessutom så betalar många skatt också av många hundägare och de måste stå ut med detta, som är helt oacceptabelt, det är inte hundägarna som ska forslas iväg/fly iväg det är de som skjuter raketerna. Vi har en konstig omvändning här i Sverige.

Men som hundägare, så gör man ju det för att skydda sin hund OCH fyrverkeri har inget med skott fasthet att göra, eller hundens nervkonstitution, för det är något helt annat, dessutom så hör hunden så mycket bättre än människan, 4 gånger mer, och dessa vidriga fyrverkeri kan vara på flera decibel för hundens öra som gör hunden stressad, eller att ljudet blir smärtsamt högt för hunden. Hunden kan även bli så skrämd att den kollapsar och dör. Men vad gör det verkar politiker tänka om de ens gör det? för skiten får ju fortsätta. Trots alla namninsamlingar från olika hund/djur organisationer. Vad är det som brister?.

Jag hoppas att många använder möjligheten att checka in på hotel där det är fyrverkeriförbud över nyår. Glädjande nog så börjar det finnas fler och fler ställen, som har fyrverkerifritt, nu senast läste jag att vissa fjällstationer ska också ha fritt från raketer. Vissa stugbyar har också det.

Några jag kände som bodde i en småstad men i radhuslänga, där sköts som om de var beatta av något, utan hänsyn till djur och människor som inte gillar det, så de som hade hund, även de jag kände åkte ut till skogen mitt i natten/över nyåret för att kunna ge lugn och ro, trygghet till sin vän. 

De som inte kommer iväg eller som har de hundar som inte verkar så påverkade av raketskjutandet, förebygg alltid och ge de bästa förutsättningarna till att hunden får fortsätta att vara trygg.

Så vad kan man göra som hundägare då-- Rasta ordentligt på morgonsidan, gärna ett personspår eller viltspår, för det är lugnande för hunden.

Använd t/y-sele om det skulle vara så att hunden i ett läge ändå reagerar mot skjutandet, och jag tänker inte på midnatt utan på förmiddagen, en hund som får panik, blir skrämd kämpar många gånger till att fly och kan plötsligt komma ur halsband eller sele utan t-uppbyggnad.

Och tänk inte på att ha hunden lös dessa dagar eller att hunden kan "smita ut" på något sätt. Naturligtvis så med sunt förnuft så lämnar man inte sin hund ensam dessa dagar.

Gå inte ut med hunden mer än kort kiss stund tidig kväll. Ha musik på hemma för att försöka maskera smällar ljudet. Och hoppas på det bästa, att hunden inte dör, eller att lägenheten brinner ner och allt förorsakat av människan med dess lek av fyrverkeripjäser ofta i fylla eller drog påverkan, och dessutom fortfarande utan konsekvenser. Det är de oskyldiga hundägarna och hunden och/eller människan FÖR ATT INTE TALA OM ALLA ANDRA DJUR SOM FÅR PANIK OCH KAN SKADA SIG SVÅRT MED DETTA och måste avlivas,  som får ta konsekvenser av hänsynslösa människor som får härja fritt med sina fyrverkeripjäser i ett demokrati samhälle som heter Sverige. 

Önskan finns också om att människor tar mer ansvar, och alla affärer/handlare som kan göra insatser och göra val av att inte sälja raketer/smällare. Att det blir mer av agerande istället för att inte bry sig, för som det är nu så gör ju inte politiker det eller kommuner/myndigheter heller.

Önskar ETT GOTT NYTT OCH HARMONISKT TRYGGT HUNDÅR FÖR DIG OCH DIN VOVVE/AR OCH HAR DU INTE HUND så önskar jag ett gott 2019

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R