Du är välkommen till min blogg

 

 

Ett brak hördes och trädörren slogs upp så träflisor yrde.

Kunde inte denna unga vuxna man öppna en innerdörr på ett normalt sätt?. Alltid på samma vis tänkte jag.

Min andra kusin stod i dörren, fastvuxen i golvet verkade det som.

  -Är det okej att komma in?

  -Självklart, fick han till svar av sin bror.

Två av mina kusiner, den ena för det mesta av sin tid stirrande in i sin spegel.

Den andra hade också ett stirrande men också prat när han hade rökt på.

Hans stirrande utgjordes av ett par kvinnobröst, gärna när dom hade urringat och bystglipan syntes.

 

Kvinnorna ifråga blev alltid obekväma med hans intensivt stirrande på brösten. Några gånger hade han fått käftsmällar så han åkte i backen, men det avhöll honom inte från att stirra och prata till ett par kvinnobröst istället för det normala  som det respektabla att prata med ögonkontakt och ha blicken i ansiktet.

 

 

Hur många gånger vi släktmedlemmar försökt tala om hur man uppför sig när man talar till en kvinna, att man pratar inte till ett par bröst utan till kvinnan och har ögonkontakt och inga blickar på hennes byst.

Men puckot fattade ingenting, dessutom kände han sig kränkt.

 

Till slut så mer eller mindre släpade vi med honom till en terapeut för terapi, så han kunde hantera sitt tvång, och sluta stirra på kvinnobröst och istället mötas i ögonkontakt när han pratade med det motsatta könet.

Då blev han väldigt. kränkt, när han insåg att terapi behövde inte han, snarare vi som övertalade till att han kom till en terapeut, han hatade allt vad terapeutiskt arbete innebar.

Hur kan vår släkt vara så utsatt? tänkte jag, måste be fler Ave Maria.

 

Övertala och övertala visst det låter bättre men i realiteten bar vi ut honom till bilen som väntade på oss, sedan körde vi snabbt ut till kursgården, medans min kusin skrek och levde rövare i bilen.

Jag själv höll på att få en av mina panikattacker av all stress i situationen, hur skulle jag göra då? skulle jag också börja skrika om att stanna bilen för att kunna lägga mig på marken för att andas i kvadrat.

Jag får skippa att lägga mig ner och börja redan nu i bilen att andas i fyrkant, allt för att mota tillbaka min ångest ty en mer normal nivå.

Jag blir rädd när han skriker och hans skrik framkallar min ångest

 

Vilken nitlott att tillhöra denna släkt. Hur ska jag kunna göra mina andningsövningar när han stör mig med sitt skrikande och svärande.

Jag behöver lugn och ro när jag gör mina övningar. Attans jag skulle ha några pirogbitar och spotta  på honom så han blir tyst, eller det kan bli sju gånger värre, så upprörd som han är,  varför har jag inte lärt mig lågaffektivt bemötande, fast det hade nog inte varit särskilt effektivt på honom.

 

  -Nu får du fan hålla käften

  -Nu!!! Håll käft!!! röt jag, tog i ända från tårna.

Brorsan gjorde tummen upp, och vår kusin kom av sig i sitt utagerande och blev äntligen tyst.

Ibland undrar jag hur mycket som är spel för gallerierna?.

Kursgården ja vems sluga idé kom den ifrån? Hade alltid trott att terapeuter arbetade  på privat mottagning eller sjukhus i stan med terapi, inte ute på vischan.

Var.det hans pappa som tyckte att han behövde behandling på en kursgård. Vet att han ansåg att han behövde personlig utveckling och det kunde jag hålla med om.

Vem väljer att stå och prata med ett par bröst, tror han att de ska svara också? Den bistra sanningen var att min kusin var den som pratade med en kvinnas bröst .

Visst var det svårt att kunna skilja på alla titlar och vad var det för kompetens de hade? KBT terapeut, KBT coach, diplomerad samtalscoach, licensierad samtalsterapeut fanns det ingen legitimerad?

Kursen Möt dig själv som kusinen var anmäld till -en effektiv metod i självkännedom som det stod på webben, även tider hos en diplomerad samtalsterapeut var inbokade.

En veckas alternativ behandling skulle han få där.

Han borde bli som ny, helt renoverad som man.

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 02:40

Hoppas du kommer på din inriktning o upptäckter ditt kall el bara bestämmer dig för följa hjärtat Allt annat faller nog på plats därefter Lycka Till / Crille R